İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











13 Mayıs 2014 Salı

ÇİLEK JÖLELİ KEK

eskidende mutfağa meraklıydım annemin yemek kitaplarını karıştırır annem evde yokken muhakkak yapılırdı malum mutfağı toparlamak o yaşlarda pekte aklıma gelmezdi :) annemin tarif kitabından bi kek görüntü siyah beyazdı ama o zaman bile iştah kabartan değişik bi tarif hem görüntüsü hemde tadı ile dikkat çekeceğine inandığım bi tarif hadi buyrun mutfağıma

MALZEMELER
  • 125 GR TEREYAĞ
  • 260 GR BİTTER ÇİKOLATA
  • 4 YUMURTA
  • 1SU BARDAĞI (200 GR) ŞEKER
  • 3/4 SU BARDAĞI+2 YK UN (130 GR)
  • 1/2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ÜST SÜSLEME
  • BİTKİSEL ÇİLEKLİ JÖLE
HAZIRLANIŞI

    Tereyağımızı ve bitter çikolatamızı sos tenceremize alıp eritiyoruz eridikten sonra ılınması için kenara alıyoruz yumurtalarımızı şekerimizi ekleyip iyice çırpıyoruz ardından kalan malzemeleride ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda 35 dk pişiriyoruz pişen kekimizi kalıbından çıkartıp kenara alıyoruz aynı kalıbımızı yıkayıp kuruluyoruz bitkisel jölemizi tarifine göre hazırlayıp kalıbımızın içine döküyoruz 5 dk bekleyip kekimizi kalıbın içine yerleştiriyoruz donması için buzdolabında 30 dk bekliyoruz kalıptan çıkartmak için sıcak su dolu kabımızın içine kek kalıbımızı 5 dk tutmamız yeterli ters çevirip kalıptan çıkartıyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok: