Cheesecake deyince ayy çok zor olabilir mi diye düşünürdüm hep ama aslında yapımının bu kadar kolay olacağını hiç düşünmezdim ve yaptıkça dahada kendime göre bi çıtır kolaylıklar çıkardım kabul hiç bir zaman internet tarifleri yada kitaptaki tariflere sağdık kalamıyorum asiyim bu konuda kendimden bir parça damak zevkime hitap eden birşey olmazsa olmaz :)) işte buda o tariflerden biri tabanı daha önceden yaptığım browniye(buraya tık tık) ait
CHEESECAKE TEMEL TARİF
- 400-450 GR PINAR LABNE PEYNİR
- 3 AD YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 100 ML SIVI KREMA
- 100 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA (isteğe bağlı kremamızı kalıba döktükten sonra çikolatamızı parçalayıp içine serpiştiriyoruz)
HAZIRLANIŞI
Brownimizi ufalıyoruz ve içine iki yemek kaşığı sütümüzü ekliyoruz toparlanan kekimizi 20 cm lik yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza elimizle düzleştirerek yayıyoruz karıştırma kabımıza krema malzemelerimizin hepsini ekleyip 10 dk iyice çırpıyoruz ve tabanımızın üzerine döküyoruz(cok sıvı olacak endişelenmeyin) fırın tepsimizin içine su dolduruyoruz kalıbımızın etrafını folyo ile kaplıyoruz tepsimize yerleştiriyoruz önceden ısıtılmış 160 derecelik fırınımızda 35-40 dk pişiriryoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder