MALZEMELER
- 1 kilo dolma biber
- pirinç (ben dolma biber sayısı kadar avucumla pirinç alıyorum ölçüsünü öyle ayarlıyorum)
- küçük paket kuş üzümü
- dolmalık fıstık
- nane
- yarım kilo soğan
- bol zeytinyağı
- tuz
- yarım paket knorr zeytinyağlı dolma harcı
- 1 çay bardağı su
- yarım demet maydanoz
soğanı doğrayalım sakın bu soğan çok demeyin lezzet verenlerin başında soğan geliyor zeytinyağını tencereye alıp soğanları ekleyelim kavuralım pirinci yıkayıp soğanlarla beraber kavurmaya devam edelim yıkadığımız kuş üzümünü fıstığı baharatları ve zeytinyağlı harcı ekleyelim doğradığımız maydanozu ve 1 çay bardağı suyu ekleyip demlenmesi için bırakalım.dolma biberlerin kapaklarını yarım keselim içini temizleyip yıkayalım yıkadıktan sonra içine azcık tuz serpelim soğuyan içten dolduralım tencereye dizelim yarısından daha az su ekleyip kısık ateşte pişirelim afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder