İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











9 Ocak 2011 Pazar

KIYMALI BÖREK


KIYMALI BÖREK..

MALZEMELER
  • 1 kilo yufka
  • 2 bardak süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üstüne sürülecek)
  • susam çörekotu
İÇ MALZEMESİ
  • bir miktar sıvıyağ
  • 250 gr kıyma
  • 1 ad patates
  • 4 ad soğan
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı pul biber
  • tuz
HAZIRLANIŞI
önce iç malzemeyi hazırlıyoruz bir tavaya  sıvıyağı küp küp doğradığımız soğanı alıyoruz orta ateşte iyice kavuruyoruz daha sonra kıymamızı rendelenmiş patatesi ve  baharatları ekliyoruz kıyma kavrulduktan sonra ılınması için kenarda bekletiyoruz başka bir kapta süt yumurta sıvıyağı çırpıyoruz yufkamızı seriyoruz bu karışımdan fırça yardımıyla yufkanın heryerine sürüyoruz üzerine bir yufka daha seriyoruz aynı işlemi tekrarlıyoruz sigara böreği keser gibi kesip iç malzemeden döküyoruz ve sarıyoruz ayırdığımız yumurta sarısından sürüp üzerine susam çörek otu serpip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz  afiyet olsun...

Hiç yorum yok: