kakaolu pasta keki,muz çikolata ve başroldeki karamel canım çekti yapıcam bu pastayı derseniz işte tarifi şimdiden kolay gelsin...bu tarifi cafepepela'da gördüm biraz değişiklik yaptım .
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 61.HAFTA ETKİNLİĞİ İÇİN BU TARİFİMİ YOLLUYORUM
EV SAHİBİMİZ www.merakiyidir.blogcu.com DAVETİ VE YORUMLARI İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER RENKLİ VE BOL TARİFLİ BİR ETKİNLİK DİLİYORUM....
MALZEMELER
- kakaolu pandispanya
- keki ıslatmak için biraz süt
- bir kutu kremşanti
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 ad muz
- parça çikolata
- 1 kutu kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1,5 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı nişasta
ilk önce karamel sosu için şekeri teflon tavada karamelize edelim şeker iyice eridikten sonra suyu ekleyip karıştırmaya devam edelim başka bir yerde su ve nişastayı eritip bu karışıma ekleyip kaynayana kadar pişirelim ve soğutalım.ara kreması için şekeri tavada eritip suyu ekleyelim iyice eritip soğuması için onuda kenarda bekletelim soğuduktan sonra krem şanti ile bu karışımı çırpalım ara kremamız hazır ,pandispanyamızı ikiye bölelim sütle ıslatıp ara kremamızdan sürelim muz ve çikolatayı ekleyelim pandispanyamızın ikinci patını kapatıp kremşanti ile kaplayalım soğuyan karamel sosumuzu üzerine döküp biraz fındıkla süsleyip afiyetle yiyelim ...
2 yorum:
gerçekten çok güzel olmuştu ellerine sağlık:)))
afiyet bal şeker olsun yine yaparım..
Yorum Gönder