İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











4 Aralık 2011 Pazar

ÇAY SOFRAMIZ 2..

Kızımın arkadaşlarının anneleri ile toplandık işte soframız....

  • ekmek mantısı
  • çilekli cheesecake
  • çikolatalı koko
  • gazozlu poğaça
  • kremalı cupcake
  • fırında kumpir
  • meyveli pasta
EKMEK MANTISI

MALZEMELER

HAMURU
  • 1 ad ekmek
  • 1 ad orta boy kuru soğan
  • 2 yk sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 ad yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 yk kaşığı tereyağı (mantılarımızı tenceremizden aldıktan sonra erittiğimiz yağın içinde 10 dak kavurmak için)

HAŞLAMA SUYU
  • 3 su bardağı et suyu (yoksa 2 tablet et bulyon)
  • et suyu kullanıyorsanız 1 çay kaşı tuz ekleyin

ÜZERİ İÇİN
  • yeterince sarımsaklı yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI

Tencerimize et suyumuzu alıyoruz orta ateşte kaynatıyoruz Ekmeğimizi robottan geçiriyoruz yoğurma kabımıza alıyoruz tavamıza sıvıyağımızı küçük doğradığımız soğanımızı alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz  yoğurma kabımızın içine tüm malzemelerimizi ekleyip hamur yapıyoruz misket şeklinde yuvarlayıp kaynayan et suyumuzun içine atıyoruz ekmek mantıları suyun üzerine çıktımı olmuş demektir yaklaşık 15 dak haşlanacak tavamıza tereyağımızı alıp eritelim ekmek mantılarını bu yağda 10 dak kavuralım mantılarımız hazır servis tabağımıza alıp üzerine sarımsaklı yoğurt tereyağında kızdırılmış biber ile servis yapalım afiyet olsun...

ÇİKOLATALI KARTOPU

MALZEMELER
  • 4 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı süt tozu
  • 1 kutu sıvı krema
ÜZERİ İÇİN
  • dr oetker çikolatalı glazür
HAZIRLANIŞI

Tüm malzemelerimizi karıştırma kabımıza alıyoruz iyice özleştikten sonra buzdalabımıza alıp 1 saat dinlendiriyoruz dolaptan alıp küçük toplar yapıyoruz  glasürü paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp toplarımızı glazürle kaplayıp kapsül kağıtlara koyup servis yapıyoruz afiyet olsun...

FIRINDA KUMPİR

MALZEMELER
  • 4 ad patates
  • 5 ad sosis
  • 1 çorba kaşığı mısır
  • 1 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin
  • 5 dilim salam
  • kek kağıtları yeterince
  • rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI

patateslerimizi haşlıyoruz çatalla iyice ezip tuzumuzu ekliyoruz kek kağıtlarımıza paylaştırıyoruz kumpir malzemelerimizi doğrayıp paylaştırıyoruz üzerine kaşar peynirini ekleyip 170 derecelik fırında peynir eriyene kadar pişiriyoruz ketçap ve mayonez ile servis ediyoruz afiyet olsun

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Harika bir menü harika..
Orda olup doyasıya yemek vardı..
Sevgiler canım..
Takibindeyim.