MALZEMELER
- 1 kg un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yeterince su (ortalama 4-5 su bardağı su)
- 250 gr tereyağ
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1/2 kuru soğan
- 2 tatlı kaşı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 yk kaşığı sıvıyağ
Soğanlarımızı rendeliyoruz tencerimize alıp iyice kavuruyoruz tuzunu biberini ekleyip soğuması için bir kenara alıyoruz...
BÖREĞİN HAZIRLANIŞI
tavamıza yağlarımızı alıp eritiyoruz eriyince kapatalım ve bir kenara alalım Unumuzu yoğurma kabımıza alıyoruz ortasını havuz gibi açıp içine 4 su bardağı suyumuzu tuzumuzu ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olacak suyumuzu ve unumuzu ayarlamak sizlere kalmış yani çok sert olmayan ve yoğruldukça kıvam alan bir hamur. hamurumuzu bezelere ayırıyoruz ortalama 10 ad beze çıkıyor her bir bezemizi tabak büyüklüğünde açıyoruz ilk beş bezemize yağımızdan fırça yardımı ile sürüyoruz en üstteki bezeye sürülmeyecek bu beş bezemizi oklava yardımı ile fırın tepsimizden biraz daha büyük açarak bir yufka haline getiriyoruz yağladığımız fırın tepsimize seriyoruz kenarlardan taşmasını sağlıyoruz iç harcımızı yufkamıza serip son 5 bezemizi açıyoruz aynı işlemi tekrarlayıp tepsimize kapatıyoruz kenarlardan taşan yufkaları rulo gibi içe doğru sararak topluyoruz kalan yağımızı böreğimizin üzerine sürüp önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz böreğimizin üzeri fırınımızda çok kabaracak kabardıktan sonra bıçak yardımı ile delip havasını alalım ve tekrar fırına verelim üzeri kızarınca olmuştur zaten afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder