İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











21 Aralık 2011 Çarşamba

MUZ DOLGULU KEK...


Şiddetle tavsiye ediyorum harika bir lezzet işte tarifi..

MALZEMELER
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı kakao
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 olgun muz
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 80 gr bitter çikolata
HAZIRLANIŞI


un kakao kabartma tozu  tuz ve karbonatı bir kaba alıp harmanlayalım şekerin yarısını teflon tavamıza alıp eritelim karamel haline gelen şekerimizin içine  soyulmuş bütün muzlarımızı alalım ara ara çevirerek muzlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirelim. ılınınca püre haline getirelim ve soğumaya bırakalım
çikolatamızı benmari yöntemi ile eritelim başka bir kapta tereyağını ve şekeri iyice çırpalım yumurtalarımızı ekleyip çırpmaya devam edelim unlu karışımımızı ve sütümüzü ekleyip çırpmaya devam :) en son erittiğimiz çikolatamızıda hamurumuza ekleyip karıştıralım kekimizin yarısını kelepçeli kek kalıbımıza dökelim üzerine muz püremizi döküp kalan kek harcımızı ekleyelim kaşıkla üzerini düzeltip önceden ısıtılmış 175  derecelik fırınımızda 35-40 dak pişirelim afiyet olsun.... (süslemesi size kalmış ister çikolata sos karamel sos yada çikolata sade olarakta çok güzel oluyor 1 gece dinlenirse dahada harika oluyor)

Hiç yorum yok: