Çok lezzetli çıtır çıtır bir poğaça şiddetle tavsiye ederim mutfak güncesi arkadaşımızdan aldım tarifi sonuç harika...
MALZEMELER
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta akı içine sarısı üstüne
- 1 pk yaş maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz şeker
- aldığı kadar un
- yeteri kadar beyaz peynir
- 125 gr eritilmiş tereyağı
Mayamızı ılık sütümüzü şekerimizi hamur yoğurma kabımıza alıyoruz mayamız eriyine kadar bekliyoruz geri kalan kuru malzemelerimizi ekliyoruz hamurumuz özleşene kadar yoğuruyoruz.hamurumuzu eşit parçalara bölüyoruz her parçayı tabak büyüklüğünde açıyoruz kaç adet çıktı ise yarı ya bölelim örnek on adet ise beş beş ayıralım açtığımız hamurumuzun birinci katına eritilmiş tereyağı sürelim ikinci parçayı kapatalım tekrar aynı işlemi yapalım beş ad hamurumuz bitene kadar devam edelim beşinci parçamızın üstüne sürmüyoruz hamurumuzu oklava ile fazla ezmeden yufka haline getirelim sekiz eşit parçaya bölelim sigara böreği sarar gibi keselim peynirimizden paylaştıralım ve saralım üzerine yumurta sarısı sürelim önceden ısıtılmış 160 derecelik fırınımızda üzerleri kızarıncaya dek pişirelim afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder