MALZEMELER
- 12 ad baklavalık yufka
- 100 gr tereyağ
- 1/2 kg hindi kıyması
- 2 ad soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yk kaşığı sıvıyağ
önce iç harcımız için soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz tavamıza sıvıyağımızı doğranmış soğanımızı alıp hafif kavuruyoruz arkasından hindi kıymamızı ve baharatları ekliyoruz kavruluncaya dek pişiriyoruz iç harcımız hazır baklavalık yufkaların birini seriyoruz tereyağımızı bir tavada eritiyoruz erittiğimiz yağımızdan fırça yardımı ile yufkamıza sürüyoruz ikinci yufkamızı üzerine koyuyoruz ama bu sefer yağlamadan iç harcımızdan koyup kenarlarını katlamadan kalem gibi sarıyoruz yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz fırın tepsimize böreklerimizi diziyoruz üzerine eritilmiş tereyağımızdan sürüyoruz önceden ısıtılmış 160 derecelik fırınımızda üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder