İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











18 Temmuz 2011 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA.....

Hepimizin evlerinde pişen bir lezzet zeytinyağlı barbunya...

MALZEMELER

  • 2 su bardağı taze barbunya
  • 6 ad taze soğan
  • 3 ad çarliston biber
  • 1 ad kuru soğan
  • 4 ad domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 ad kesme şeker
  • zeytinyağı
HAZIRLANIŞI

Barbunyalarımızı 10 dak haşlıyoruz yıkayıp kenara alıyoruz tenceremize soğanımızı doğrayıp hafif kavuruyoruz taze soğanlarımızı biberimizi doğrayıp soğanlarla kavuruyoruz barbunyamızı  ekleyip rendelenmiş domateslerimizi yarım su bardağı su kesme şeker sarımsaklarımızı  da ilave edip kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz pişince üzerine doğramış maydanoz ile süslüyoruz afiyet olsun...

Hiç yorum yok: