İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











18 Temmuz 2011 Pazartesi

HUMUS...

Humus en sevdiğim lezzetlerden biri üzerinede tereyağ ve pastırmada eklenince doyumsuz bir tat ....

MALZEMELER
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 su bardağından biraz az tahin
  • 1/2 su bardağından biraz az zeytinyağı
  • 1,5 limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
ÜZERİ İÇİN
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 dilim pastırma
HAZIRLANIŞI

Nohutlarımızı akşamdan ıslatıyoruz ertesi gün kayanatıp haşlıyoruz rondomuza haşlanmış nohut ve geri kalan tüm malzemelerimizi ekleyip iyice eziyoruz servis tabağımıza alıp üzerine tereyağ ile pastırmamızı kavuruyoruz son olarak kırmızı biberimizi ekliyoruz sosumuz üzeri için hazır afiyet olsun...

1 yorum:

Aycan dedi ki...

Humus'u hiç yemedim ama bir gün mutlaka yapıcam.Çünkü nefis görünüyor.