MALZEMELER
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 su bardağından biraz az tahin
- 1/2 su bardağından biraz az zeytinyağı
- 1,5 limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 3 dilim pastırma
Nohutlarımızı akşamdan ıslatıyoruz ertesi gün kayanatıp haşlıyoruz rondomuza haşlanmış nohut ve geri kalan tüm malzemelerimizi ekleyip iyice eziyoruz servis tabağımıza alıp üzerine tereyağ ile pastırmamızı kavuruyoruz son olarak kırmızı biberimizi ekliyoruz sosumuz üzeri için hazır afiyet olsun...
1 yorum:
Humus'u hiç yemedim ama bir gün mutlaka yapıcam.Çünkü nefis görünüyor.
Yorum Gönder