İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











11 Nisan 2014 Cuma

ÇİLEKLİ PASTA



PANDİSPANYA MALZEMELER
  • 4 YUMURTA AKI
  • 1 YK SU
  • 150 GR ŞEKER
  • 1 TUTAM TUZ
  • 4 YUMURTA SARISI
  • 100 GR UN
  • 100 GR NİŞASTA
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
  • 50 GR TEREYAĞI
BAVARUAZ KREMASI

  • 500 GR SÜT
  • 175 GR TOZ ŞEKER
  • 15 GR MISIR NİŞASTASI
  • 6 YAPRAK JELATİN
  • 5 AD YUMURTA SARISI
  • 300 GR SIVI ŞANTİ
ÇİLEKLİ KREMA
  • 20 AD ÇİLEK PÜRE YAPILMIŞ
ÜST SÜSLEME
  • YETERİNCE ÇİLEK TANESİ SÜSLEMEK İÇİN
  • SADECE PASTA JÖLESİ
PANDİSPANYA HAZIRLANIŞI


TEREYAĞIMIZI ERİTİP SUZGEÇTEN SÜZÜYORUZ ILINMASI İÇİN KENARA ALIYORUZ YUMURTA AKLARINI SU İLE KÖPÜK KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPIYORUZ ŞEKERİ TUZU YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİP ÇIRPILMIŞ YUMURTA SARILARINIDA HAMURA EKLİYORUZ UN NİŞASTA VE KABARTMA TOZUNUDA BAŞKA Bİ KAPTA KARIŞTIRIP YUMURTALI KARIŞIMA EKLİYORUZ ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DERECELİK FIRINIMIZDA 35-40 DK PİŞİRİYORUZ


BAVARUAZ KREMASI


SÜTÜMÜZÜ TENCEREMİZE ALIP KAYNAMA NOKTASINA GETİRİYORUZ ÇIRPMA KABIMIZA YUMURTA SARISINI NİŞASTA VE ŞEKERİMİZİ ALIP YUMURTAMIZIN RENGİ BEYAZA DÖNENE KADAR ÇIRPIYORUZ KAYNAMIŞ OLAN SICAK SÜTÜMÜZÜ ÇIRPMA KABINA YAVAŞ YAVAŞ DÖKÜP BİRBİRİ İLE KARIŞMASINI SAĞLIYORUZ PİŞİRME TENCEREMİZE ALIP KREMAMIZ KOYU Bİ KIVAM ALANA DEK ÇIRPIYORUZ KREMAMIZI KENARA ALIP JELATİNLERİMİZİ EKLİYORUZ SOĞUMASI İÇİN KENARA ALIYORUZ KREMAMIZ SOĞUYUNCA KREM ŞANTİMİZİ ÇIRPIP BAVARUAZ KREMASI İLE BİRLEŞTİRİP 5 DK ÇIRPIYORUZ

ÇİLEKLİ KREMA

BAVARUAZ KREMAMIZIN YARISINI AYIRIYORUZ KALAN YARISINA ÇİLEK PÜREMİZİ EKLİYORUZ

PASTANIN BİRLEŞTİRİLMESİ

ÇEMBERİMİZİN ALT TARAFINA PANDİSPANYAMIZI YERLEŞTİRİYORUZ VANİLİNLİ BAVARUAZ KREMASINI ÜZERİNE DÖKÜYORUZ EN ÜSTE ÇİLEKLİ KREMAMIZI EKLİYORUZ BUZDOLABIMIZIN DONDURUCU BÖLÜMÜNDE BİR SAAT BEKLETİYORUZ SOĞUYAN PASTAMIZI KALIPTAN ÇIKARTIP ÇİLEKLERİMİZİ İKİYE BÖLÜP YAN DEKOR OLARAK SÜSLEYELİM

Hiç yorum yok: