İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











7 Nisan 2014 Pazartesi

ÇİKOLATALI KURABİYE

Değişik kurabiye yapmak istersiniz farklı olsun ama ağızda dağılsın bide lezzetli olsun dersiniz internette o tarif bu tarif derken muhakkak akla yatan bi tarif bulunur erzak dolabı kontrol edilir evet tamam bunu yapıcam dersiniz bazı tarifler hüsranla sonuçlanır fotorafta gördüğünüz kurabiye ile yakından uzaktan alakası olmaz malasef tecrübeye sabit söylüyorum :))  tarifte tereyağ der bizim evimizde margarin vardır onu kullanırız vb gibi hatalar sonuçları hüsran olan kurabiyelere gebe kalır bu tarif daha öncedende yayınladığım YEŞİL KİVİ 'ye  ait olan bi tarif dolgusunu farklı yapmıştı ben sadece hamurunu kullandım dolgusu sizin damak zevkinize kalmış ben kızımın sevdiği üzere çikolata ile dolduruyorum ama akışkan olsun bide içinde karamel olsun derken deneme yanılma yöntemi ile bi tarif çıktı ortaya hadi buyrun

MALZEMELER

  • 1 PK MARGARİN SANA HAMUR İŞİ
  • 2 YUMURTA
  • 2 KAHVE FİNCANI PUDRA ŞEKERİ
  • 2 KAHVE FİNCANI KAKAO
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 1 PK VANİLİN
DOLGU MALZEMESİ
ÜZERİ İÇİN
  • ERİTİLMİŞ ÇİKOLATA
HAZIRLANIŞI

Kurabiye hamurumuz için tüm malzemelerimizi yoğurma kabımıza alıyoruz iyice özleşene dek yoğurup bir kenara alıp yarım saat dinlendiriyoruz hamurumuzdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıyoruz poğaça gibi elimizde yuvarlayıp düzleştiyoruz eti sohomuzu üç eşit parçalara bölüyoruz böldüğümüz yani kestiğimiz yerlerden karamel akmasın diye una batırıp kurabiyemizin içine koyup kapatıyoruz hamurunu çok ince yapmayalım ki pişerken patlamasın 150 derecelik fırınımızda 20 dk pişiriyoruz kurabiyelerin üzeri hafif bi çatlama yapıyor tamam olmuştur işareti bu işte :) deyip fırınımızdan çıkartıyoruz üzerine eritilmiş çikolata ile süslüyoruz 

Hiç yorum yok: