İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











8 Aralık 2014 Pazartesi

PANNA COTTA


Çok hafif bir o kadar pratik bir o kadarda lezzetli bir tarif hadi buyrun lütfen :)

PANNA COTTA
  • 2.5 yaprak jelatin
  • soğuk su(jelatinlerin üzerini örtecek kadar)
  • 200 ml süt
  • 250 ml krema
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 pk vanilin
DEKOR
  • 100 gr bitter kuvertur çikolata
  • yağlı kağıt
PANNA COTTA HAZIRLANIŞI

Jelatinlerimizi kırıp üzerine soğuk suyumuzu ekleyip yumuşaması için kenara alıyoruz kalan tüm malzemelerimizi tenceremize alıp orta ateşte kaynama noktasına gelene dek karıştırıyoruz kaynayınca jelatinlerimizi suyun içinden alıp elimizle iyice suyunu süzüyoruz ve tenceremize ekliyoruz jelatinimiz eriyince  silikon kalıplarımıza yada cam kaselerimize alıyoruz ve buzdolabımızda bir saat bekletiyoruz

DEKOR

Kuvertür çikolatamızı benmaride yada mikrodalgada eritiyoruz çatal yardımı ile gelişi güzel yağlı kağıda şekiller veriyoruz yağlı kağıdımızın üzerine bir tane daha yağlı kağıt serip külah yapıyoruz buzdolabına atıyoruz donunca çıkartıyoruz kağıdı birbirinden ayırırken ister istemez kırılıp doğal dekorlar elde edeceksiniz

Hiç yorum yok: