İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











23 Haziran 2014 Pazartesi

SABLE BİSKÜVİ

yapımı kolay lezzeti yerinde bi tarif  ben tariflerimi yaparken daha önceden bardak yada kaşık ölçüleri kullanırdım halada sizlere yaptığım receteleri bu şekilde sunmaya çalışıyorum yanlız gramla yapılan tariflerle kaşık yada bardak ölçüsü asla bir olmuyor eğer evimde pastane lezzetinde ikramlar yapıcam yada malzemem inşallah ziyan olmaz diye düşündüğünüz reçeteler var ise risk almayın mutfağınıza muhakkak mutfak terazisi alın derim bunuda pasta malzemeleri satan yerlereden çok cuzi fiyatlara almanız mümkün bu verdiğim tarif temel hamur bunu çeşitlendirip degiştirmek sizin elinizde hadi buyrun lütfen

MALZEMELER

  • 500 GR UN
  • 2 AD YUMURTA SARISI
  • 300 GR TEREYAĞI(soğuk olacak ve kıyarak unumuza eklenecek)
  • 175 GR PUDRA ŞEKERİ
GARNİTÜR 
  • 80 GR DAMLA ÇİKOLATA YADA FINDIK KIRIĞI
  • 1 LİMON YADA PORTAKAL KABUĞU RENDE
HAZIRLANIŞI

Kurabiye için olan tum malzemelerimizi ekliyoruz ve yoğuruyoruz içine garnitur olarak ekleyeceğimiz tüm malzemeleri ekleyip hamurumuzu toparlıyoruz dinlenmesi için 20 dk dolabımızda bekletiyoruz un serptiğimiz tezgahımızda çok ince olmayacak şekilde açıyoruz kalıplarımız ile kesip 160-170 derecelik fırınımızda 15-20 dk pişiriyoruz kurabiyelerimiz hafif pembe görüntüsü alacak afiyet olsun

Hiç yorum yok: