Pastane lezzetinde ama daha hafif lezzeti yerinde bi pasta çikolata severler için harika denilebilecek kadar yoğun çikolatası var tarifi burda hadi buyrun
PANDİSPANYA MALZEMELERİ
- 450 GRYUMURTA
- 480 GR UN
- 360 GR ŞEKER
- 240 GR SU
- 45 GR OVALEX
- 60 GR NİŞASTA
- 10 GR HAMUR KABARTMA
PASTACI KREMASI
- 2 SU BARDAĞI SÜT
- 2 YK KAŞIĞI UN
- 2 YK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
- 50 GR TEREYAĞ
- 2 YUMURTA
- 1 PK VANİLİN
ÜST KAPLAMASI
- 200 ML (BİR KUTU) SIVI KREMA
- 300 GR BİTTER ÇİKOLATA
ÜST SÜSLEME
- 100 GR ERİTİLMİŞ BEYAZ ÇİKOLATA
ARA DOLGUSU
- ÇİKOLATA KAPLI FISTIK DRAJE YADA 2 AD MUZ
PANDİSPANYA HAZIRLANIŞI
Ovalex hariç tüm malzemelermizi mikserle çırpıp malzemeler biribirine karışınca ovalexsimizi ekliyoruz hamurumuz iyice karışınca kelepçeli kek kalıbımıza döküyoruz önceden ısıtılmış 160 derecelik fırınımızda
45-50 dk pişiriyoruz
PASTACI KREMASI HAZIRLANIŞI
Tereyağ hariç tüm malzemelrimizi tenceremize alıp mikserle çırpıyoruz tenceremizi ocağımıza alıp muhallebi kıvamı alana dek pişiriyoruz ılınması için kenara alıyoruz ılınan kremamıza tereyağımızı ekliyoruz 10 dk çırpıp kenara alıyoruz
GANAJ HAZIRLANIŞI
Kremamızı tenceremize alıp kaynama noktasına gelene dek ısıtıyoruz içine çikolatamızı ekliyoruz ve erimesini sağlıyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz
PASTANIN BİRLEŞTİRİLMESİ
Pişen pastamızı iki eşit pata bölüyoruz arasına pastacı kremamızdan yeterince sürüyoruz ganajımızdan da bir miktar sürüp dolgu malzemelerinden ekliyoruz patı kapatıp kalan pastacı kreması ile sıvıyoruz üzerine kalan ganajımızı döküp erittiğimiz beyaz çikolata ile dekor yapıyoruz soğuması için dolabımıza alıyoruz afiyet olsun
PASTANIN BİRLEŞTİRİLMESİ
Pişen pastamızı iki eşit pata bölüyoruz arasına pastacı kremamızdan yeterince sürüyoruz ganajımızdan da bir miktar sürüp dolgu malzemelerinden ekliyoruz patı kapatıp kalan pastacı kreması ile sıvıyoruz üzerine kalan ganajımızı döküp erittiğimiz beyaz çikolata ile dekor yapıyoruz soğuması için dolabımıza alıyoruz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder