İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











18 Mayıs 2012 Cuma

TIRTIL KURABİYE...



Tırtıl kurabiyeyi kızım çok seviyor o yüzden evde haftada bir pişirip teneke kurabiye kutularımız var orda saklıyoruz bu sefer hamuru üçe bölüp değişik şekillerde yaptım kimi marmelatlı kimi çikolatalı işte karşınızda .

MALZEMELER

  • 125 gr sana hamurişi
  • 2 ad yumurta
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 pk kabartma tozu
  • aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN
  • çilek yada vişne reçeli yada başka bir marmelat
  • beyaz çikolata
  • bitter çikolata
HAZIRLANIŞI

Tüm malzemelerimizi hamur yoğurma kabımıza alıyoruz özleşene kadar ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu üçe bölüyoruz bir hamur parçasından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz baş parmağımızla ortalarına hafifçe bastırıp çukur olmasını sağlıyoruz önceden ısıtılmış 150 derecelik fırınımızda üzerleri pembeleşinceye dek pişiriyoruz fırından çıkınca soğumaya alıyoruz reçel yada marmelat ile süslüyoruz üzerine birazda fındık kırığı bir çeşit bitti ikinci hamurumuzu tırtıl kalıbımızla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize aralıklarla sıkıyoruz yine 150 derecelik fırınımızda pembeleşinceye kadar pişiriyoruz soğuduktan sonra erittiğimiz çikolataya batırıyoruz buda bitti :) afiyet olsun şimdiden...

Hiç yorum yok: