İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











9 Mayıs 2011 Pazartesi

YALANCI MANTI...



YALANCI MANTI...

MALZEMELER

  • 2 ad yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşı tuz
  • yarım çay kaşığı pul biber
ÜZERİ İÇİN

  • Yeterince yoğurt
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI

Kıymamızı teflon tavada çok pişirmeden beş dakika kavuruyoruz kavurduğumuz kıymamıza baharatları ekliyoruz yufkamızı masaya açıp kıymamızı ekliyoruz çok sıkı olmayacak şekilde rolu yapıyoruz iki parmak genişliğinde kesip kestiğimiz taraf altta kalacak şekilde boyuna sık bir şekilde fırın kabımıza diziyoruz önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.sos için yoğurdumuza sarımsağımızı rendeliyoruz fırından aldığımız mantılarımızın üzerine yoğurdumuzu sıcakken döküyoruz en son tereyağımızı kızdırıp biberimiz ekliyoruz mantının üstüne döküyoruz afiyet olsun...


Hiç yorum yok: