Görüntü insanı baştan çıkartıyor bi dolu çikolata üstünde renkli badem şekerleri yapımı kolay sunumu şık bi tarif ...
MALZEMELER
- 1/2 SU BARDAĞI ERİTİLMİŞ TEREYAĞI YADA SIVIYAĞ
- 1 SU BARDAĞI UN
- 2 AD YUMURTA
- 1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
- 1/2 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
HAZIRLANIŞI
Yumurtalarımızı şeker ile iyice çırpıyoruz yumurtalarımız kabardığı anda kalan malzemelerimizi ekliyoruz tekrar çırpıp küçük doley kapsullere bir tatlı kaşığı döküyoruz önceden ısıtılmış 150-160 derecelik fırınımızda 15 dk pişirip alıyoruz
ÜST SÜSLEME
- 100 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA
- YETERİNCE BADEM ŞEKERİ
HAZIRLANIŞI
çikolatamızı benmari yöntemiyle eritiyoruz( su dolu tenceremizin üzerine altı suya değmeyecek bir boy daha küçük cam kase yerleştiriyoruz kasenin içine çikolatalarımızı ekliyoruz ve buharla erimesini sağlıyoruz tek dikkat edilmesi geren üstteki cam altta kaynayan suya değmeyecek tek püf noktası bu) eriyen çikolatamızı karıştırıp keklerimizin üzerine pay ediyoruz üzerine badem şekerimizide ekleyince bitmiştir afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder