Şiddetle tavsiye ediyorum..
MALZEMELER
- 150 GR TEREYAĞI (ERİTİLMİŞ)
- 4 AD YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI UN
- 1 SU BARDAĞI TOZ ANTEP FISTIK
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
DOLGU MALZEMESİ
- 3 PK BEYAZ FISTIKLI ÇİKOLATA
- 1 PK SIVI KREMA
ÜST SÜSLEME
ÜST SÜSLEME
- 3 DAMLA YEŞİL GIDA BOYASI
HAZIRLANIŞI
Öncelikle beyaz çikolatamızı eritip içine gıda boyamızı ekliyoruz silikon kalıbımıza yeşil çikolatamızı döküyoruz kalıbın heryeri çikolata kaplanması gerekiyor fazlalığı almak için kalıbımızı tezgahımıza ters çeviriyoruz çikolata fazlası gidene kadar aynı işlemi yapıyoruz kalıbımızı buzdolabında 1 saat yakın bekletiyoruz.fıstıklı kekimiz için şeker ve yumurtamızı yaklaşık 15 dk çırpıyoruz şekerimiz iyice eriyip yumurtalar köpürene kadar devam ediyoruz kalan malzemelerimizi de ekleyip yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsimize hamurumuzu döküyoruz önceden ısıtılmış 150 derecelik fırınımızda pişiriyoruz kenara soğumaya alıyoruz.dolgu malzemesi için kremamızı çırpma kabımıza alıyoruz fıstıklı çikolatamızı benmari yada mikrodalgada eritip kremayla 10 dk çırpıyoruz buzdolabına alıyoruz 15 dk dinlendiriyoruz. donan çikolatalarımızın içine dolgu kremamızdan eşit miktarda paylaştırıyoruz kekimizden yuvarlaklar kesip kapak yapıyoruz bu şekilde dolapta donana kadar bekletiyoruz silikon kalıptan dikkatlice çıkartıyoruz afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder