İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











2 Ocak 2012 Pazartesi

DOLGULU KURABİYELER...





Yapımı çok kolay hamurumu herzaman kullandığım butik kurabiye hamuru hamurumuzu merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıyoruz su bardağı ile ikişer parça olmak üzere kesiyoruz bir parçasını küçük kurabiye kesicilerle yada hiç yoksa küçük kapaklarla kesip göz ve ağız yapıyoruz arasına nutella ve kayısı reçeli yada bal sürüyoruz afiyet olsun...

KAKAOLU BUTİK KURABİYE HAMURU (önceden ısıtılmış 160 derecelik fırın 15 dak)
  • 125 gr tereyağı oda ısısında
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşı pudra şekeri
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • aldığı kadar un (ortalama 3 su bardağı)
HAZIRLANIŞI

Tüm malzemelerimizi karıştırma kabımıza alıyoruz özleşene kadar yoğuruyoruz yarım saat dinlendirdikten sonra hazır afiyet olsun...

Hiç yorum yok: