İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











8 Aralık 2014 Pazartesi

PANNA COTTA PASTA



O kadar çok birikmiş tarif ve yayınlanmayı bekleyen dehşet lezzetler var ama hayat denilen bu yoğun koşusturmada bunları ihmal ettiğim doğrudur :( bir yerden başlamak gerek deyip tarifleri yayınlamaya başlıyorum hadi buyrun mutfağıma

PANNA COTTA
  • 2.5 yaprak jelatin
  • soğuk su  jelatinlerimizin üzerine geçecek kadar
  • 200 ml süt
  • 250 ml krema
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 pk vanilin
BADEMLİ PANDİSPANYA
  • 1 yumurta
  • 5 gr pudra şekeri
  • 40 gr badem tozu
  • 40 gr pudra şekeri
  • 15 gr kek unu
  • 15 gr eritilmiş ve süzülmüş tereyağı
FRAMBUAZ PÜRESİ
  • 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı su
ÜST SÜSLEME
  • milföy yaprağı
  • yeteri miktarda toz şeker
YAN DEKOR(TABAK SÜSLEME)
  • 1/2 su bardağı şeker
BADEMLİ PANDİSPANYA HAZIRLANIŞI

Tereyağımızı eritiyoruz ve süzüyoruz yumurtamızı pudra şekerimiz ile 15 dk çırpıyoruz kalan malzemelerimizi ekliyoruz arkasından ılınmış tereyağımızı ekliyoruz malzemeler birbiri ile özleşene dek çırpıp dikdörtgen bir fırın tepsimize yağlı kağıt serip hamurumuzu eşit bir şekilde yayıyoruz 160 derecelik fırınımızda 10-15 dk pişiriyoruz ve çıkartıyoruz hamurumuz çok fazla pişmemeli püf noktamız bu bademli pandispanyada

PANNA COTTA HAZIRLANIŞI

Jelatinlerimizi soğuk su ile ıslatıp bir kasede yumusaması için kenara alıyoruz kalan tüm malzemelerimizi tencerimize alıp kaynama noktasına gelene dek orta ateşte karıştırıyoruz yaprak jelatinlerimizi süzüp elimizle tenceredeki sütümüze ekliyoruz hızlıca karıştırıp jelatini eritiyoruz silikon kalıplarımıza döküp buzdolabımızda soğumuya alıyoruz

FRAMBUAZ PÜRESİ HAZIRLANIŞI

Tenceremize frambuazımızı alıyoruz şekerimizide ekleyip orta ateşte şeker eriyene dek karıştırıyoruz arkasından bir çorba kaşığı su ile nişastamızı açıp frambuazımızın üzerine ekliyoruz suyunu çekip hafif pelte kıvamını alınca ateşten alıp ılınmaya bırakıyoruz hafif ılındığında blendırdan geçirip püremizi hazır hale getirmiş oluyoruz

ÜST SÜSLEME

Milföy hamurumuzu açıp pastamızın kekinin ölçülerinde kesip fırınımıza atıyoruz üzerine çatal ile delikler oluşturup bir parça şeker serpiyoruz kızarıncaya dek  165 derecede pişiriyoruz

YAN DEKOR

Şekerimizi teflon tavaya alıp orta ateşte şeker eriyene dek karıştırıyoruz şekerimiz eriyip hafif yanıp karamel kıvamını alınca vakit kaybetmeden yağlı kağıda istenilen şekillerde dökülür

PASTANIN BİRLEŞMESİ

Pişen pandispanyamızdan küçük dikdörtgenler kesiyoruz frambuaz püremizden yeterince sürüp üzerine panna cotta ekliyoruz üzerine arzu ederseniz tane frambuaz ekliyoruz en üst milföy kapağımızı kapatıp yan dekorumuzla süsleyip servis ediyoruz

Hiç yorum yok: