İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











11 Nisan 2014 Cuma

YER FISTIKLI PASTA


Bildiğimiz kalori tek kelime ile yedikçe daha yiyesim var dedirten bi pasta arşive bakıyorumda o kadar çok tarif varki bir yerden başlamak lazım diyerek hadi buyrun mutfağa diyorum...

PANDİSPANYA MALZEMELER
  • 4 YUMURTA AKI
  • 1 YK SU
  • 150 GR ŞEKER
  • 1 TUTAM TUZ
  • 4 YUMURTA SARISI
  • 100 GR UN
  • 100 GR NİŞASTA
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
  • 50 GR TEREYAĞI
BAVARUAZ KREMASI

  • 500 GR SÜT
  • 175 GR TOZ ŞEKER
  • 15 GR MISIR NİŞASTASI
  • 6 YAPRAK JELATİN
  • 5 AD YUMURTA SARISI
  • 300 GR SIVI ŞANTİ

YER FISTIKLI KREMA
  • 250 GR BAVARUAZ KREMASI
  • 200 GR YER FISTIĞI EZMESİ
KARAMEL FISTIK
  • 200 GR TOZ ŞEKER
  • 200 ML SÜT KREMASI
  • 2 YAPRAK JELATİN
  • YETERİNCE TUZLU YER FISTIĞI
SÜSLEME
  •  YETERİNCE ÇİKOLATA YAPRAKLARI

PANDİSPANYA HAZIRLANIŞI


TEREYAĞIMIZI ERİTİP SUZGEÇTEN SÜZÜYORUZ ILINMASI İÇİN KENARA ALIYORUZ YUMURTA AKLARINI SU İLE KÖPÜK KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPIYORUZ ŞEKERİ TUZU YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİP ÇIRPILMIŞ YUMURTA SARILARINIDA HAMURA EKLİYORUZ UN NİŞASTA VE KABARTMA TOZUNUDA BAŞKA Bİ KAPTA KARIŞTIRIP YUMURTALI KARIŞIMA EKLİYORUZ ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DERECELİK FIRINIMIZDA 35-40 DK PİŞİRİYORUZ


BAVARUAZ KREMASI


SÜTÜMÜZÜ TENCEREMİZE ALIP KAYNAMA NOKTASINA GETİRİYORUZ ÇIRPMA KABIMIZA YUMURTA SARISINI NİŞASTA VE ŞEKERİMİZİ ALIP YUMURTAMIZIN RENGİ BEYAZA DÖNENE KADAR ÇIRPIYORUZ KAYNAMIŞ OLAN SICAK SÜTÜMÜZÜ ÇIRPMA KABINA YAVAŞ YAVAŞ DÖKÜP BİRBİRİ İLE KARIŞMASINI SAĞLIYORUZ PİŞİRME TENCEREMİZE ALIP KREMAMIZ KOYU Bİ KIVAM ALANA DEK ÇIRPIYORUZ KREMAMIZI KENARA ALIP JELATİNLERİMİZİ EKLİYORUZ SOĞUMASI İÇİN KENARA ALIYORUZ KREMAMIZ SOĞUYUNCA KREM ŞANTİMİZİ ÇIRPIP BAVARUAZ KREMASI İLE BİRLEŞTİRİP 5 DK ÇIRPIYORUZ


FISTIKLI BAVARUAZ


BAVARUAZ KREMAMIZDAN YETERİNCE ALIP FISTIK EZMEMİZİ EKLİYORUZ İYİCE ÇIRPIP KENARA ALIYORUZ


KARAMEL FISTIK


TEFLON TAVAMIZA ŞEKERİMİZİ ALIP ERİMESİNİ SAĞLIYORUZ ERİYEN VE RENGİ DEĞİŞEN ŞEKERİMİZE KREMAMIZI EKLİYORUZ HIZLICA RUZ JELATİNLERİMİZİ EKLİYORUZ ÇIRPIP FISTIKLARIMIZI EKLİYORUZ


PASTAMIZIN BİRLEŞTİRİLMESİ


PİŞEN PANDİSPANYALARIMIZIN BİRİNİ ÇEMBERDEN ÇIKARTIYORUZ DİĞER PATIMIZ ÇEMBERDE KALACAK BEYAZ BAVARUAZ KREMAMIZDAN USTUNE SÜRÜYORUZ ÜZERİNE DİĞER PATIMIZI KAPATIYORUZ FISTIKLI KREMAMIZDAN SÜRÜYORUZ KARAMEL VE FISTIK SOSUMUZUDA ÜZERİNE DÖKÜP DERİN DONDURUCUDA BİR SAAT DİNLENDİRİYORUZ





Hiç yorum yok: