Fotoraf her ne kadar kötüde olsa inanılmaz lezzetli bir kurabiye Misafirlerim geldiğinde düzenli yaptığım tariflerden biri çok lezetli agızda dağılan ve uzun süre tazeliğini koruyan bi tarif YETURLA LEZZET KARELERİ'NE ait bir tarif yapım aşamaları ve görseli daha net ve inanılmaz farklı tariflerde var bi göz atmalısınız diyorum ben tarife sadık kalıp hiç bir değişiklik yapmadan yayınlıyorum hadi buyrun
MALZEMELER
- 125 GR TEREYAĞI
- 1/2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1/2 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
- 1/2 SU BARDAĞI İRİ KIRILMIŞ CEVİZ
- 1 SU BARDAĞI ILIK SUDA YARIM SAAT BEKLETİLMİŞ ÜZÜM
- 2 AD YUMURTA
- 1 PK KABARTMA TOZU
- YETERİNCE UN
ÜZERİ İÇİN
- YUMURTA SARISI
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemelerimizi yoğurma kabımıza alıyoruz kurabiye kıvamına gelene dek yoğuruyoruz hamurumuzu toparladıktan sonra rulo şeklinde yuvarlayıp verev kesiyoruz (ben her ne kadar bunu bu fotorafta gösteremesemde :) üzerine yumurta sarımızı sürüp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırınımızda üzerleri kızarıncaya dek pişiriyoruz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder