İLETİŞİM


sevimvepasta@gmail.com











24 Nisan 2014 Perşembe

NEGROLU KURABİYE


Olurmu olmazmı acaba tadı nasıl diye günlerce düşünüp en sonunda kolları sıvayıp düşünmekle olmaz aklımda duracağına bi denemek te yarar var deyip yaptığım bi tarif :)) sonuç hüsran olmadı çok şükür tarifi aşağıda çok sevdiğim bi arkadaşımın sitesinden aldım  özlemle yazılarını yorumlarını kendi dili ile anlattığı tariflerini çok özlediğim bi arkadaşım var CAFE PEPELA onu sabırsızlıkla ve özlemle bekliyoruz umarım en kısa zamanda hoş sohbetinden enfes tadlarından faydalanabiliriz en kısa zamanda aramıza dönmesi dileği ile

MALZEMELER

  • 250 GR SÜTAŞ TEREYAĞ
  • 3/4 SU BARDAĞI ESMER ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI BEYAZ ŞEKER
  • 2 YUMURTA
  • 3+1/2 SU BARDAĞI UN
  • 1 CAY KAŞIĞI TUZ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TEPELEME KABARTMA TOZU
  • 250 GR DAMLA ÇİKOLATA
  • 1 PK ETİ NEGRO
HAZIRLANIŞI
Yağımızı şeker ile birlikte krema kıvamına gelinceye dek çırpıyoruz kalan malzemelerimizide ekleyip hamurumuzu 15 dk dinlendiriyoruz cevizden biraz büyük bi parça alıp elimizle yuvarlıyoruz ve bastırıp düzleştiriyoruz ortasına bir tane negro yerleştiriyoruz bir parça daha hamur alıp aynı işlemi yapıyoruz negronun üstünü kapatıp elimizle düzeltiyoruz önceden ısıtılmış 160 derecelik fırınımızda 15 dk pişiriyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok: